Wonen

SERVICEFLAT SANS SOUCI

Sans Souci is een gerenommeerd wooncomplex, gelegen in de buurt Molenwijk van het prachtige dorp Castricum.

In 1969 werd Sans Souci door professor G.H.M. Holt ontworpen. Architect Gerard Holt behoorde bij de stroming van het nieuwe bouwen.

Samen met zijn compagnon Bernard Bijvoet realiseerden zij diverse bouwwerken dus ook dit prachtige gebouw. De stijl is onovertroffen.

De stijl werd gehandhaafd bij de verbouwing in 2005 door architect Ir. Arwin van Eyk. Er werd een nieuwe entree gerealiseerd.

Over de kleuren is nagedacht. Zowel het in-als exterieur zijn toen vernieuwd. Het maakte van Sans Souci een modern wooncomplex.

U komt binnen via de centrale entree met bellenplateau en brievenbussenportaal.

Op straatniveau treft u de inpandige fietsenstalling en de garages aan. Via de lift of trap komt u bij de woon etages. In het midden zijn de liften en de bergingen gesitueerd. De appartementen bevinden zich aan de buitenkanten. De toegangsdeur van het appartement is inpandig. Deze constructie heeft grote voordelen omdat het energiebesparend en veilig is.

Image module
Image module
Image module

55-PLUSSERS

Sans Souci is een woonvorm voor 55-plussers. De VVE streeft er naar om het begrip serviceflat een eigentijdse invulling te geven.

Het wonen wordt door bewoners als zeer comfortabel ervaren. Uiteraard woont men geheel zelfstandig in het eigen appartement.

Sans Souci voelt als thuiskomen.

In Sans Souci zijn voornamelijk tweekamerappartementen en enkele driekamerappartementen. Alle appartementen op de verdiepingen zijn voorzien van een balkon, behalve op het noorden. Op de parterre hebben de appartementen een zogenaamd ‘Frans balkon’. Elk appartement heeft een ruime berging op de gang. Te koop staande appartementen kunt u vinden op de website www.funda.nl of bij de makelaars in Castricum.

De gemeenschappelijke ruimtes bieden alle mogelijkheid voor contacten met uw buren. Er zijn diverse commissies en activiteiten waaraan u kunt deelnemen.

In de splitsingsakte/statuten en het huishoudelijke reglement staan de woonregels die in het belang van iedereen door alle eigenaren/bewoners zorgvuldig worden nageleefd.

Na een medische controle en een ballotage waarin alle regels en ins en outs worden uitgelegd, kunt u eigenaar worden van een appartement.

Sans Souci is daarom een goede keuze voor 55-plussers.

KIEZEN VOOR SANS SOUCI

 

Senioren kiezen vaak voor gelijkvloers wonen en een andere woonomgeving als ze bemerken dat het wonen in hun bestaande, vaak grote, woning problematisch gaat worden. Wij promoten om deze stap eerder te maken.  De voordelen zijn dat je als jongere oudere veel beter participeert in andere structuren.

Sans Souci biedt u de mogelijkheid om geheel ontspannen en eigentijds te leven en te wonen.

Dichtbij de voorzieningen, veilig, makkelijk schoon te maken, geen tot weinig onderhoud en verduurzaming. Het is hier comfortabel wonen.

Wij verwelkomen graag vitale senioren die als nieuwe bewoner/eigenaar nog hun steentje kunnen en willen bijdragen aan het functioneren van de VVE. U zult bemerken dat het een goede keuze is als u in een andere fase van uw leven komt.

Image module
Image module