KELDER EN BEGANE GROND
Direct achter de centrale toegangsdeur, die alleen door bewoners met een tag te openen is, vind je de ‘kelder’. Via de tussendeur kom je in de hal die toegang geeft tot de 2 liften, de fietsenstalling en de milieustraat.
Op de begane grond zijn appartementen en bergingen, de liften, de toegangsdeur naar het trappenhuis, één van de 2 logeerkamers en de kamer en het kantoor van Aristozorg.
In het verlengde van de begane grond zijn de diverse kantoren, de keuken, de recreatieruimte, de koffiekamer en de toiletten.
In de hal van de begane grond hangt een AED-apparaat.
De liften zijn voorzien van een alarmsysteem. Mocht er ooit een storing optreden en men bevindt zich in de lift, dan zal men nooit lang in de lift opgesloten blijven.
Sans Souci heeft camerabewaking. Een VVE mag videobewaking instellen, maar dan moet wel aan de voorwaarden zijn voldaan die door de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden gesteld. Sans Souci voldoet aan deze eisen. De voornaamste reden is om de veiligheid en bescherming van personen en goederen te waarborgen. De inbreuk op de privacy is zo klein mogelijk. De camerabewaking wordt duidelijk met bordjes aangegeven. De camera’s zijn niet gericht in de woningen of op de openbare weg.
RECEPTIE
Op de begane grond bevindt zich de receptie en is het kloppend hart van Sans Souci. U kunt daar terecht met uw vragen, de reservering van de logeerkamers, aanvraag voor sleutels, kopiëren, en vele andere nuttige zaken.
De verbouwingen worden ook geregeld is samenspraak met de receptie.
HUISMEESTER
De huismeester is van maandag tot en met donderdag aanwezig.
Zowel de receptioniste als de huismeester werken al jarenlang bij Sans Souci en zijn van alle ins en outs op de hoogte. Zij regelen samen de ontvangst van de leveranciers.
De huismeester regelt de gang van zaken rondom en binnen het complex, bijvoorbeeld de verhuizingen.
De huismeester komt ook voor kleine klusjes tegen een geringe vergoeding. Kortweg gezegd; een duizendpoot.
LOGEERKAMERS
Voor gasten/logees zijn er 2 logeerkamers beschikbaar, die tegen een kleine vergoeding via de receptie kunnen worden gehuurd. De logeerkamers zijn voorzien van 3 één-persoons bedden, een keukenblok en een toilet-douche ruimte. Fris gewassen beddengoed is aanwezig in de logeerkamers.
AFVAL
Ons afval komt in de rolcontainers in de afvalruimte van Sans Souci. Er is een aparte rolcontainer voor papier. Batterijen, lampen, oud ijzer, oude mobiele telefoons en cartridges kunnen gebracht worden in onze zogenaamde milieustraat-zone.
Iedere bewoner zorgt er zelf voor dat hij/zij het afval op een correcte manier in de milieustraat van Sans Souci brengt. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de stortkokers. Bewoners verplichten zich het afval in stevige plastic zakken, goed afgesloten, in de stortkoker te deponeren.
Plastic, glas, kleine elektrische apparaten en kleding worden gescheiden en bewoners zorgen er zelf voor dat het wordt gebracht naar de ondergrondse containers op het parkeerterrein van Geesterduin.
Meubels, witgoed, e.d. worden door de bewoners zelf naar de milieustraat van de gemeente gebracht.
ARISTOZORG
AristoZorg is een thuiszorgorganisatie.
Wijkteams geven verzorging en verpleging thuis. Bijvoorbeeld hulp bij douchen, opstaan uit bed, eten of verzorging van een wond en het geven van injecties.
AristoZorg stelt de indicatie voor bewoners om in aanmerking te komen voor zorg in natura welke valt binnen de Zorgverzekeringswet (ZvW).
Tevens zal AristoZorg de aanvragen in het kader van de WLZ verzorgen.
AristoZorg verzorgt de alarmopvolging en afhandeling van calamiteiten gedurende de nacht tussen 23.00 uur en 07.00 uur voor de eigenaars / bewoners van Sans Souci die geen contact hebben met een andere thuiszorgorganisatie.
Medewerkers van AristoZorg, die werkzaam zijn tijdens de diensten in Sans Souci, verzorgen ook de alarmopvolging tussen 07.00 uur en 23.00 uur.